Campanya del rebost

[/fusion_builder_row_inner]

Els alumnes de l’escola s’han encarregat de la campanya del rebost.

La Beata 2019

Dissabte dia 19 d’octubre horabaixa es concentraren al Passeig Mallorca els participants de la desfilada de La Beata 2019. Els pagesos, tres xeremiers i cinc dimonis desfilaren pels carrers cèntrics de Palma (Jaume III, c/ Unió i La Rambla). En arribar al Teatre Principal i  oferiren davant a les autoritats un ball de Ses ninetes, Jo i un pastor i Sor Tomaseta.

 

 

Santuari de Nostra Senyora de la Consolació. Sant Joan.

Els nins de primer i segon varem visitar Sant Joan. Anarem al Calderers i a Consolació on berenàrem i ho pasàrem genial.

Ermita de la Mare de Déu del Roser. Manacor.

Els alumnes de 3r i 4t de Primària, per completar l’excursió, visitàrem l’ermita situada damunt el puig de Santa Llúcia (Manacor).  Gràcies al Sr. Antoni Oliver per l’acolliment i les seves interessants explicacions sobre l’ermita, la Mare de Déu del Roser i sobre l’entorn. Ens cridà l’atenció que a l’antiga ermita hi pegaren dos llamps (en dues ocasions diferents) que esbucaren la teulada. També com a curiositat ens explicaren que la Mare de Déu del Roser aguanta el Bon Jesuset amb un costat en lloc d’agafar-lo completament amb el braç.

Capella del Puig de Santa Magdalena. Inca.

Alumnes de 5è i 6è de primària

Campanya de recollida de roba Càritas

Moltes gràcies a totes les famílies que han participat a la campanya de recollida de roba que repartirà Càritas pels qui la necessitin.

Donacions de llibres

Aquests són els llibres que hem donat a la Fundación Centro Creat-t. És una organització sense ànim de lucre, atenen a persones d’àmbit social, psicològic, emocional i físic.  Aquests llibres serviran per a la biblioteca que volen fer a Sa Cabaneta. Encara s’ha de fer una obra important a la casa, però el lloc mereix la pena i permetrà mantenir l’arquitectura tradicional. D’aquesta manera, els llibres tendran un segon ús i una segona oportunitat com a font de cultura.

Convivències 5è

Durant el primer trimestre els alumnes de 5è, en l’assignatura de religió, van estar dissenyant un pla de convivència: conjunt de normes i consells per millorar les relacions entre els alumnes de l’escola. Després van passar per les diferents classes, des d’infantil fins a quart d’ESO per compartir amb ells aquest projecte de millora.
Els alumnes de cinquè es van presentar com superherois ja que, per aconseguir una millor convivència cal tenir ” superpoders !!!

Productes de primera necessitat. Càritas.

La campanya de rebost esdevé tot un clàssic on es fomenta la solidaritat entre tots els alumnes i famílies. Gràcies a la participació de tots és possible atendre a persones amb productes de primera necessitat.

PROGRAMACIÓ ANUAL DE PASTORAL 

Primer trimestre

Convivències Cristianes: La finalitat d’aquest dia es conviure amb els companys i treballar valors cristians a través del lema ‘’Estimar als altres com a tu mateix’’. Les activitats i dinàmiques tenen lloc a la Capella de San Alonso Rodríguez al Castell de Bellver.

Campanya del rebost: Cada any en el temps d’Advent, per fomentar l’esperit solidari, els alumnes del nostre centre duen aliments per compartir amb aquelles persones més desfavorides.

Mostra de nadales: Per celebrar el Nadal, els nostres alumnes participen en una mostra de nadales per promoure l’esperit religiós del centre.

Celebració de Nadal: Per Nadal tota la comunitat educativa, alumnes, pares, professors i personal no docent, celebra a l’Església el naixement de Jesús.

Segon trimestre

Beneïdes de Sant Antoni a Infantil i Primària: Durant aquest dia els pares dels nostres alumnes duen els animals de companyia que seran beneïts al pati del nostre centre.

-Celebració del Dia de la Pau i No-Violència: Aquest dia al centre es duen a terme activitats per fomentar l’esperit de convivència segons l’ideari del centre.

Cinema Espiritual: Els alumnes del nostre centre participen en la Setmana de Cinema Espiritual organitzada per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat de Mallorca.

Dimecres de Cendra: A l’inici de la Setmana Santa celebren a l’Església el Dimecres de Cendra.

Tercer Trimestre

Trobada de 5è dels col·legis diocesans: Aquesta any la trobada es fa a Randa donant especial importància al beat Ramon Llull.

Fira solidària: Fomentam l’esperit de solidaritat d’acord amb l’ideari del centre.

Celebració de Pasqua: Celebram a l’Església la festa més important dels cristians.

Mallorca Misionera: Durant aquest dia els alumnes coneixen amb més profunditat la tasca dels nostres misioners mallorquins presents al Burundi i al Perú.